De burgerrechtelijke aansprakelijkheid van bestuurders van vennootschappen

Duur
2u20
Punten
2 ptn (OVB)
2 ptn (NKN)
2 ptn (IBJ)
2 ptn (IGO)
PRIJS
€100,00 (excl. btw)*
*Geniet 30% korting via de kmo-portefeuille

Programma

Dominique De Marez, Senior Counsel bij Eubelius Advocaten

In deze opleiding geeft Dominique De Marez een toelichting over de bestuurdersaansprakelijkheid in al haar aspecten, gaande van de bepalingen uit het WVV over de bepalingen uit het Boek XX van het WER. Daarnaast wordt er ook dieper ingegaan op de bijzondere aansprakelijkheidsregels m.b.t. de bedrijfsvoorheffing en btw. Tot slot worden de gronden, waarop een bestuurder aan zijn aansprakelijkheid kan proberen te ontsnappen, in kaart gebracht.

Dominique De Marez is senior counsel bij Eubelius Advocaten en spitst zich toe op het ondernemingsrecht, waarbij het accent ligt op het vennootschapsrecht, het insolventierecht en het privaat bankrecht.

Verdiep je via deze e-learning van in totaal 2 uur en 20 minuten in de belangrijkste zaken die je dient te weten over de bestuurdersaansprakelijkheid. Deze opleiding is specifiek opgemaakt uit 4 afzonderlijke delen, dit met als doel om het volgen van deze opleiding zo aangenaam en leervriendelijk mogelijk te maken.

Nadat u de opleiding volledig heeft voltooid, ontvangt u het bijhorend certificaat voor 2 punten.

Klik op onderstaande foto om de introductievideo te bekijken.

In deze opleiding:

  • De niet-naleving van de alarmbelprocedure
  • Kennelijk grove fout (Boek XX)
  • Wrongful trading
  • De gemeenrechtelijke foutaansprakelijkhied
  • De beperkingen op de aansprakelijkheid
  • Etc.
Vragen of feedback over onze e-learning en de inhoud kunnen steeds gesteld worden per mail via info@juriwise.be of telefonisch op het nr. 09 396 42 78. Deze vragen worden steeds zo snel mogelijk beantwoord.

Geniet van de opleiding en veel leerplezier!

JuriWise is geregistreerd dienstverlener van de kmo-portefeuille. U kan bij deze e-learning genieten van betaling via de kmo-portefeuille en zo tot 30% korting genieten. Het erkenningsnummer van JuriWise als geregistreerd dienstverlener is DV.O247982.

Praktisch: Bij betalingswijze kiest u voor betaling via overschrijving. U schrijft het btw-bedrag rechtstreeks over naar JuriWise (zie gegevens op de factuur die u werd doorgestuurd) en voor het aankoopbedrag van deze e-learning doet u de verwerking via de kmo-portefeuille. De e-learning komt beschikbaar alsook ontvangt u alle gebruikersgegevens om te kunnen inloggen op ons digitaal leerplatform nadat de opdracht is gegeven het bedrag van de kmo-portefeuille door te storten naar JuriWise.

Klaar om deze opleiding te volgen?

Scroll to Top

Zomeractie JuriWise*

1+1 GRATIS – keuze uit onze volledige cataloog. 

Bestel één opleiding online en bezorg ons uw keuze voor de gratis opleiding via mail naar info@juriwise.be.

*Actie geldig t.e.m. 31 augustus 2024.